Întrebări frecvente

Reglementări vamale

Utilizarea cărţilor de credit

Nu este răspândit sistemul de plăţi efectuate prin carte de credit. Se recomandă prudenţă în folosirea acestora şi verificarea regulată a contului bancar pentru a putea face sesizare în caz de nevoie.


Reglementări vamale

La intrarea în Azerbaidjan posesorii de paşapoarte simple trebuie să completeze o declaraţie vamală tipizată, în care se indică suma în valută, obiectele din aur, argint, arme etc., care se ştampilează la trecerea prin punctul vamal. 

Atentie! Această declaraţie vamală trebuie păstrată şi prezentată la ieşirea din ţară, când se va completa o alta declaraţie vamală.
La intrarea în Republica Azerbaidjan cu autoturismul personal se depune o garanţie materială (de ordinul a câteva mii manaţi - monedă aproximativ egală cu euro) care se recuperează foarte greu la plecarea din această ţară.

În cazul în care la intrarea pe teritoriul Republicii Azerbaidjan nu a fost completată o declaraţie vamală (în care să fie indicată suma deţinută/introdusă), cetăţenii străini au dreptul să scoată până la 1000 USD sau echivalentul în altă valută.

Cetăţenii străini au dreptul să scoată din Azerbaidjan, în baza unei declaraţii vamale, până la 10 mii USD sau echivalentul în altă valută.

Peste 10.000 USD sunt necesare documente care să ateste cumpărarea, extragerea din cont, introducerea anterioară în Azerbaidjan.

Nu există nici un fel de restricţii la introducerea valutei în Republica Azerbaidjan de către persoanele fizice, cu condiţia ca aceasta să fie declarată în scris, fiind demonstrată provenienţa banilor.

La ieşirea din Azerbaidjan către ţările care fac parte din Uniunea Vamala (CSI) se poate scoate orice sumă în numerar fără declarare şi prezentare de adeverinţe.

Se permite tranzitarea, fără plata taxelor vamale, de către persoane fizice, a mărfurilor care nu au destinaţie de producţie sau scopuri comerciale, în valoare de până la 1.000 USD şi 50 kg de persoană; în cazul valorii mărfurilor de până la 5.000 USD şi greutăţii totale de până la 250 kg se aplică o formă simplificată de declarare, cu plata impozitelor şi taxelor vamale aferente, iar ceea ce depăşeşte limitele de mai sus - conform normelor general stabilite.

Pentru informaţii generale despre reglementările vamale din Republica Azerbaidjan poate fi accesat website-ul Comitetului Vamal de Stat (http://customs.gov.az/en/).

Restricţii privind fotografierea şi înregistrările audio-video

În Republica Azerbaidjan nu se permite fotografierea şi înregistrarea audio-video a persoanelor (chiar atunci când se află în spaţii publice) fără acordul acestora.
Fotografierea clădirilor instituţiilor publice este interzisă.

        

Alegerile pentru Parlamentul European și referendumul național din 26 mai 2019

16.05.2019

Alegerile pentru Parlamentul European și referendumul național din 26 mai 2019 La 26 mai 2019, o dată cu alegerile pentru Parlamentul European, se…

Vizita viceprim-ministrului Ana Birchall

18.03.2019

În perioada 14-16 martie 2019 doamna Ana Birchall, viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, s-a aflat în Azerbaidjan…

Expoziție dedicată Centenarului Marii Uniri

21.06.2018

Pe 20 iunie 2018 a avut loc, la Biblioteca Națională a Azerbaidjanului, în prezența unui numeros public, vernisajul expoziției “Marea Unire. De la…

Vizita Secretarului de Stat pentru Culte, Victor Opaschi

15.05.2018

În perioada 11-13 mai 2018 s-a aflat în vizită la Baku o delegație a Secretariatului de Stat pentru Culte din România, condusă de secretarul de stat…