Asistenţă şi servicii consulare pentru…

Redactarea şi autentificarea procurilor şi a declaraţiilor

 

  • În cazul în care doriţi să împuterniciţi o persoană să vă reprezinte interesele:

Dacă sunteţi cetăţean român aflat legal în Republica Azerbaidjan şi doriţi să împuterniciţi o persoană din România să acţioneze în numele dv. pentru cumpărarea unor bunuri, pentru efectuarea unor servicii ori pentru îndeplinirea unor proceduri administrative şi judecătoreşti vă puteţi adresa Secţiei Consulare a Ambasadei României de la Baku.
Pentru a autentifica astfel de împuterniciri trebuie să prezentaţi următoarele:
- act de identitate valabil la data îndeplinirii actului notarial (paşaportul românesc, buletin/carte de identitate emise de autorităţile române sau paşaport azerbaidjan, dacă este cazul); cetăţenii străini se pot adresa Ambasadei pentru autentificare de procuri dacă acestea produc efecte juridice pe teritoriul României.
- datele din buletinul/cartea de identitate sau paşaportul persoanei pe care o împuterniciţi – serie, număr, adresa, CNP, data eliberării şi autoritatea emitentă.
Procurile sau declaraţiile vor fi semnate de solicitant la sediul Secţiei consulare, în prezenţa consulului. Legea nu permite autentificarea procurilor sau declaraţiilor trimise prin poşta, fax sau e-mail.
Procurile şi declaraţiile vor fi autentificate în ziua prezentării la sediul Secţiei consulare.
REŢINEŢI! Persoanele care au acces la computer pot trimite textul procurii pe e-mail, pentru a scurta timpul de aşteptare la Secţia consulară.

 

  • În cazul în care doriţi să semnaţi declaraţii prin care vă exprimaţi acordul ca fiul/fiica dv. minori să călătorească în străinătate:

Pentru a autentifica astfel de declaraţii trebuie să prezentaţi următoarele:
- act de identitate valabil la data îndeplinirii actului notarial (paşaportul românesc, buletin/carte de identitate emise de autorităţile române sau paşaport strain, daca este cazul).
- numele, prenumele, data şi locul naşterii, codul numeric personal ale copilului;
- numele, prenumele, data şi locul naşterii, codul numeric personal ale persoanei cu care călătoreşte copilul.
Declaratiile vor fi semnate de solicitant/solicitanţi la sediul Secţiei consulare, în prezenţa consulului şi vor fi autentificate în aceeaşi zi. Legea nu permite autentificarea procurilor sau declaraţiilor trimise prin poşta, fax sau e-mail.
Legea prevede că aceste declaraţii se completează obligatoriu în două exemplare identice.
 

Alegerile pentru Parlamentul European și referendumul național din 26 mai 2019

16.05.2019

Alegerile pentru Parlamentul European și referendumul național din 26 mai 2019 La 26 mai 2019, o dată cu alegerile pentru Parlamentul European, se…

Vizita viceprim-ministrului Ana Birchall

18.03.2019

În perioada 14-16 martie 2019 doamna Ana Birchall, viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, s-a aflat în Azerbaidjan…

Expoziție dedicată Centenarului Marii Uniri

21.06.2018

Pe 20 iunie 2018 a avut loc, la Biblioteca Națională a Azerbaidjanului, în prezența unui numeros public, vernisajul expoziției “Marea Unire. De la…

Vizita Secretarului de Stat pentru Culte, Victor Opaschi

15.05.2018

În perioada 11-13 mai 2018 s-a aflat în vizită la Baku o delegație a Secretariatului de Stat pentru Culte din România, condusă de secretarul de stat…