Prima pagină

Acţiuni în mandatul 2013

Acţiuni de diplomaţie publică NATO
derulate în anii 2013-2014  cu sprijinul Ambasadei României la Baku în calitate de Punct de Contact NATO în Azerbaidjan

 

Prezentăm în continuare principalele acţiuni de diplomaţie publică pe tematica NATO, derulate pe parcursul anului 2013:

 

 • La 28 ianuarie 2013, E.S. Daniel Cristian Ciobanu, ambasadorul României la Baku, a susţinut un discurs pe tema: „Relaţiile NATO-Azerbaidjan: dezvoltarea parteneriatului” în cadrul forumului „Eurointegration Model of Youth”, organizat de Asociaţia de tineret pentru integrare europeană (AGAT) cu sprijinul Ministerului Tineretului şi Sportului din Azerbaidjan.
 • La 4 februarie 2013, E.S. Daniel Cristian Ciobanu, ambasadorul României în Azerbaidjan, a susținut un discurs în cadrul sesiunii de iarnă a Şcolii Internaţionale NATO (<?xml:namespace prefix = st1 />NISA) pe tema: "Provocări la adresa securităţii în regiunea Mării Caspice", desfăşurată la Baku în perioada 4-9 februarie 2013.
 • La 21 februarie 2013, E.S. Daniel Cristian Ciobanu, ambasadorul României în Azerbaidjan, a susţinut la Academia de Administraţie Publică de pe lângă Preşedintele Azerbaidjanului o prelegere privind stadiul actual al cooperării României cu Republica Azerbaidjan şi relaţiile NATO-Azerbaidjan.
 • La 4 aprilie 2013, E.S. Daniel Cristian Ciobanu, ambasadorul României la Baku, a susţinut un discurs în cadrul Conferinţei internaţionale “Rolul NATO în configurarea situaţiei geopolitice din Caucazul de Sud şi regiunile adiacente”. Evenimentul a fost organizat de Ambasada României la Baku în cooperare cu Centrul de Studii Strategice de pe lângă Preşedintele Republicii Azerbaidjan.
 •  La 8 mai 2013 E.S. Daniel Cristian Ciobanu, ambasadorul României la Baku, a susţinut un discurs în cadrul unei manifestări organizate de Institutul pentru Cooperare Azerbaidjan-NATO, cu ocazia aniversării a 64 de ani de la înfiinţarea Alianţei Nord-Atlantice.
 • La 9 mai 2013, E.S. Daniel Cristian Ciobanu, ambasadorul României la Baku, a susţinut un discurs pe tema relaţiilor NATO-Azerbaidjan şi UE-Azerbaidjan în cadrul unei manifesări organizate de Asociaţia de tineret pentru integrare europeană (AGAT), cu prilejul  aniversării Zilei Europei.
 • La 22 mai 2013, E.S. Daniel Cristian Ciobanu, ambasadorul României în Azerbaidjan, a susținut un discurs în deschiderea Conferinţei internaţionale NATO „Riscuri emergente la adresa securităţii: creşterea securităţii energetice în secolul XXI”. Evenimentul a fost organizat de Departamentul de Stat al SUA, Ministerul Afacerilor Externe al Republicii  Azerbaidjan, Academia Diplomatică din Azerbaidjan, Centrul Caspic pentru Energie şi Mediu şi Ambasada României la Baku (în calitate de Punct de Contact NATO în Azerbaidjan), cu sprijinul Programului NATO “Ştiinţa pentru Pace şi Securitate”.

 • La 1 iulie 2013, E.S. Daniel Cristian Ciobanu, ambasadorul României în Azerbaidjan, a susţinut un discurs în deschiderea sesiunii de vară a Şcolii Internaţionale NATO din Azerbaidjan (NISA), desfăşurată la Baku în perioada 1-5 iulie 2013.

 • La 1 iulie 2013, E.S. Daniel Cristian Ciobanu, ambasadorul României în Azerbaidjan, a susţinut un discurs în deschiderea ceremoniei festive consacrate aniversării a 10 ani de la înfiinţarea Şcolii Internaţionale NATO din Azerbaidjan (NISA).

 • La 4 iulie 2013, E.S. Daniel Cristian Ciobanu, ambasadorul României în Azerbaidjan, a susţinut un discurs la ceremonia de deschidere a Şcolii Internaţionale a Tinerilor Politicieni, organizată de Asociaţia de tineret pentru integrare europeană (AGAT) şi Fundaţia Tineretului Azer.

 • La 31 octombrie 2013 Ambasada României la Baku  a organizat un debriefing privind stadiul  proiectului în domeniul deminării de la Jeyranchel.
 • La 1 noiembrie  2013, E.S. Daniel Cristian Ciobanu, ambasadorul României în Azerbaidjan, a susţinut, la Universitatea de Stat din oraşul Ganja, o prelegere cu tema „Relaţiile NATO-Azerbaidjan: situaţia actuală şi perspective”.

 • La 21 noiembrie  2013, E.S. Daniel Cristian Ciobanu, ambasadorul României în Azerbaidjan, a susţinut un discurs cu tema “Evoluţii în domeniul energetic şi aspectele de securitate în regiunea caspică” în cadrul conferinţei internaţionale „Cooperarea în asigurarea securităţii energetice: abordări din spaţiul NATO şi ţările partenere”. Evenimentul a fost organizat de Centrul de Studii Strategice pe lângă Preşedintele Azerbaidjanului (SAM), cu sprijinul Centrului de Excelenţă NATO  pentru securitatea energetică de la Vilnius.

 • La 22 noiembrie 2013, E.S. Daniel Cristian Ciobanu, ambasadorul României în Azerbaidjan, a susţinut o prelegere pe tema relaţiilor dintre NATO şi Azerbaidjan, în cadrul unui seminar organizat pentru studenţii din oraşul Lankaran. Evenimentul a făcut parte din programul de training regional cu tema „Securitatea euro-atlantică şi Azerbaidjanul – parteneriatul  cu NATO: trecut, prezent şi viitor”.

 • La 26 noiembrie 2013, E.S. Daniel Cristian Ciobanu, ambasadorul României în Azerbaidjan, a susţinut o prelegere pe tema relaţiilor dintre NATO şi Azerbaidjan, în cadrul unui seminar organizat pentru studenţii din oraşul Şeki. Evenimentul a făcut parte din programul de training regional cu tema „Securitatea euro-atlantică şi Azerbaidjanul – parteneriatul  cu NATO: trecut, prezent şi viitor”.

 • La 1 decembrie 2013, E.S. Daniel Cristian Ciobanu, ambasadorul României în Azerbaidjan,  a participat la o emisiune de televiziune a postului azer Lider TV, în cadrul căreia a abordat pe larg tematica relaţiilor  dintre Alianţa Nord-Atlantică şi Baku.

 • La 10 decembrie 2013, E.S. Daniel Cristian Ciobanu, ambasadorul României în Azerbaidjan, a susţinut un discurs în cadrul Forumul Internaţional al Tineretului pentru Eurointegrare, eveniment organizat de Asociaţia de tineret pentru integrare europeană (AGAT), cu sprijinul Fundaţiei Tineretului Azer de pe lângă Preşedintele Azerbaidjanului, în perioada 10-12 decembrie 2013.

 • La 18 decembrie 2013, E.S. Daniel Cristian Ciobanu, ambasadorul României la Baku, a susţinut un discurs în cadrul Conferinţei internaţionale “ Conceptul strategic al NATO şi noile provocări la adresa securităţii în Caucazul de Sud”. Evenimentul a fost organizat de Ambasada României la Baku în cooperare cu Institutul pentru Drepturile Omului din cadrul Academiei Naţionale de Ştiinţe a Republicii Azerbaidjan.

 

 

Alegerile pentru Parlamentul European și referendumul național din 26 mai 2019

16.05.2019

Alegerile pentru Parlamentul European și referendumul național din 26 mai 2019 La 26 mai 2019, o dată cu alegerile pentru Parlamentul European, se…

Vizita viceprim-ministrului Ana Birchall

18.03.2019

În perioada 14-16 martie 2019 doamna Ana Birchall, viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, s-a aflat în Azerbaidjan…

Expoziție dedicată Centenarului Marii Uniri

21.06.2018

Pe 20 iunie 2018 a avut loc, la Biblioteca Națională a Azerbaidjanului, în prezența unui numeros public, vernisajul expoziției “Marea Unire. De la…

Vizita Secretarului de Stat pentru Culte, Victor Opaschi

15.05.2018

În perioada 11-13 mai 2018 s-a aflat în vizită la Baku o delegație a Secretariatului de Stat pentru Culte din România, condusă de secretarul de stat…